Photo Photo Photo Photo Photo Photo

Print
E-mail
Biology: Antimicrobial Effect of Black Grape Seed Extract

 

Antimicrobial Effect of Black Grape Seed Extract

Khamael Lutfi Shakir AL-taie*

Department of Biology, College of Science, University of Baghdad, Baghdad, Iraq

Abstract:

   Grape is a phenolics rich plants, Black Grape seed extract was reported to have many pharmalogically benefits including antioxidant, antimicrobial, anticancer and   anti aging and anti Alzheimer's properties. Black grape seed phenols were extracted by percolation method. Results showed that the minimum inhibitory concentration of phenolic extract had no effect against K.pneuminae, However, variable inhibitory effects were developed against pathogenic P.aeruginosa , E.coli ,Bacillus ,S.aureus , E.faecalis and C.albicans. We found that black grape seed extract (Vitis vinifera) was more effective against gram positive bacteria than gram negative bacteria and its effect also against pathogenic C.albicans.

التأثير ضد المايكروبي لمستخلص بذور العنب الاسود

خمائل لطفي شاكر الطائي*

قسم علوم الحياة , كلية العلوم, جامعة بغداد, بغداد, العراق.

الخلاصة:

   يمتاز العنب بكونه من النباتات الغنية بالفينولات, عرف مستخلص بذور العنب الاسود بأمتلاكه العديد من الفوائد الصيدلانيه منها: التأثير المضاد للاكسدة, التأثير ضد المايكروبي, التأثير ضد السرطان, التأثير ضد الشيخوخة, التأثير ضد فقدان الذاكرة . تم أستخلاص فينولات بذور العنب الاسود بطريقة السكسوليت . اظهرت النتائج بأن MIC لمستخلص بذور العنب الاسود لا يملك اي تأثير ضد بكتيريا K.pneuminae , في حين أظهر العديد من التأثيرات ضد كل من بكتيريا P.aeruginosa , بكتيريا E.coli , بكتيريا Bacillus , بكتيريا S.aureus , بكتيريا E.faecalis  و خميرة C.albicans . لقد وجدنا ان مستخلص بذور العنب الاسود له تأثير أقوى ضد البكتيريا الموجبة لصبغة غرام مقارنه بالبكتيريا السالبة لصبغة غرام , كما يمتلك تأثير مضاد لخميرة C. albicans الممرضة .  



alt

 

S5 Box

Login



Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.