Photo Photo Photo Photo Photo Photo

Print
E-mail
Physics: Biodegradation Behavior of PVA/Corn Starch Blend Films under the Influence of α-amylase Solution Immersion, Soil Burial and Water immersion

 

Biodegradation Behavior of PVA/Corn Starch Blend Films under the Influence of α-amylase Solution Immersion, Soil Burial and Water immersion

Harith I. Jaafar, Kawakib J. Majeed, Mohanad I. Kamil*

Department of Physics, College of Science, University of Baghdad, Baghdad, Iraq

Abstract

   The objective of this work is to study the influence of α-amylase enzymatic solution immersion, soil burial and water immersion on the biodegradability behavior of polyvinyl alcohol (PVA) /Corn Starch (CS) blend films Polyvinyl alcohol (PVA) /Corn Starch (CS) blend films were prepared by solution casting method with different weight percentages of PVA(0%,10%,30%,50%,70% and 90%) . The biodegradability of the films has been investigated by determination the weight loss of the tested films. It was noticed that the films containing corn starch were highly biodegraded under above influences. The weight loss of the tested films decreased with increasing PVA content and increased with immersion time in enzymatic solution and water and soil burial time.

سلوك تحلل أفلام خليط بولي فنيل الكحول/نشا الذرة تحت تأثير الغمر في محلول الفا امليز و الدفن في التربة والغمر في الماء

حارث إبراهيم جعفر, كواكب جاسم مجيد و مهند ارزوقي كامل*

قسم الفيزياء, كلية العلوم, جامعة بغداد، بغداد، العراق

الخلاصة

    الهدف من هذا العمل هو دراسة تأثير الغمر في محلول الفا ايملايز والدفن في التربة والغمر في الماء على سلوك التحلل الإحيائي لخلائط بولي فينيل الكحول (PVA)/ نشا الذرة (CS).حضرت خلائط PVA/CS باستخدام طريقة الصب اليدوي بنسب مختلفة من PVA (0%و 10%و30%و 50%و 70%و 90%). تم التحقق من قابلية التحلل الإحيائي للخلائط من حساب الخسارة في الوزن تحت تأثير المؤثرات اعلاه .وقد لوحظ ان مقدار الحسارة في الؤزن تقل مع زيادة محتوى PVA وتزداد بزيلدة مده الغمر بالمحلول الانزيمي والماءوكذلك مدة الغمر بالتربة.



alt

 

S5 Box

Login



Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.